Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης δεν πέρασε! Τα καλέσματα για την 48ωρη απεργία

Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης δεν πέρασε! Τα καλέσματα για την 48ωρη απεργία πληθαίνουν ώρα με την ώρα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν 48ωρη απεργία για τις 6 και 7 Μάη, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η "πρωτομαγιάτικη" απεργία στις 8 Μάη. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή 6 Μάη το απεργιακό συλλαλητήριο θα γίνει στις 12 η ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και για τις δύο μέρες τα μπλε λεωφορεία και το Μετρό, ενώ αναμένεται απόφαση από τα συνδικάτα στον ΗΣΑΠ και τα τρόλεϋ.

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 6 Μάη έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μάη, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Ακυρώνονται από την Πέμπτη 5/5 τα μεσάνυχτα έως και την Κυριακή 8/5 όλα τα δρομολόγια των τρένων λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Γενική Απεργία. 48ωρη απεργία θα γίνει και σε όλα τα ΜΜΕ με απόφαση της ΠΟΕΣΥ. Όπως αναφέρεται στην απεργιακή ανακοίνωση θα υπάρχει δυνατότητα μόνο για 

"15λεπτα απεργιακά δελτία:

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15".

Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως και το σωματείο εργαζόμενων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Διαβάστε εδώ το κάλεσμα του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια και εδώ το κάλεσμα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Στην απεργία καλεί και η ΚΕΕΡΦΑ. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωσή της.