Μαζικό το Φοιτητικό Συλλαλητήριο, 5/11

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων που έγινε την Πέμπτη 5/11 στην Αθήνα. Με πανό συμμετείχαν η κατάληψη της ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, η κατάληψη των Τοπογράφων του ΕΜΠ, η Γεωπονική, η Φιλοσοφική, η ΣΤΕΦ Πειραιά, το Μαθηματικό και άλλες σχολές, καθώς και πολλές επιτροπές αγώνα. Δειτε φωτό εδώ.

Πριν ξεκινήσει η πορεία από τα Προπύλαια έγινε θεατρικό δρώμενο, ενώ υπήρξε χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών.

Πολλά ήταν τα συνθήματα ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις στην Παιδεία, όπως: "Ακούστε τι λένε οι φοιτητές, έξω οι εταιρίες απ'τις σχολές", Δώστε λεφτά για την Παιδεία κι όχι για πολέμους και την Αστυνομία", "Κάντε το Χίλτον φοιτητική εστία και βάλτε το Φίλη στα μαγειρία".

Αντίστοιχα πολλά ήταν τα συνθήματα για τους πρόσφυγες, όπως: "Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά".

Στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου οι φοιτητές σταμάτησαν και αντάλλαξαν συνθήματα αλληλεγγύης, όπως "Φοιτητές-εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά", με τους εργάτες του Συνδικάτου Μετάλλου των Ιωαννίνων και εκπαιδευτικούς από τους συλλόγους δασκάλων που βρίσκονταν εκεί για κινητοποίηση, .

Με ανακοινώσεις σε όλη τη διάρκεια της πορείας οι φοιτητές τόνιζαν ότι επομενος μεγάλος σταθμός είναι η Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Επίσης, φώναζαν συνθήμα συμπαράστασης για τους ναυτεργάτες που συνεχίζουν την απεργία τους για 4η μέρα: "Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες, οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες". Η πορεία έφτασε στη Βουλή και στη συνέχεια έληξε στα Προπύλαια.

Φωτό: Νεκτάριος Δαργάκης/Εργατική Αλληλεγγύη