Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη Συμφωνία-Να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλες τις υποχωρήσεις!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
NΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ:

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ EΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

H κυβέρνηση προκήρυξε δημοψήφισμα. Η μαζική αντίσταση στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ την ανάγκασε να μην υπογράψει συμφωνία.

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα βήμα μπροστά για όλους όσοι παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια. Οι λιμενεργάτες που βγήκαν σε απεργία ενάντια στο ξεπούλημα του Πειραιά, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βγήκαν σε απεργία ζητώντας λεφτά και προσλήψεις για την Υγεία, οι χιλιάδες που βγήκαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία - αυτή είναι η δύναμη που είπε όχι στον εκβιασμό όχι στο συμβιβασμό.

Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε για να τσακίσουμε τους Σαμαράδες και τα Ποτάμια που μένουν πιστοί στην Τρόικα και στα Μνημόνια. Την Κυριακή ψηφίζουμε μαζικά Όχι στη Συμφωνία. Αλλά δεν σταματάμε εκεί.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των υποσχέσεων που έδωσε στο εργατικό κίνημα για να εκλεγεί:

Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων, δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα λεφτά μπορούμε να τα βρούμε

Με τη διαγραφή τους χρέους – Εδώ και τώρα και χωρίς εξαιρέσεις

Με την κρατικοποίηση όλων των τραπεζών

Με έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. και την πάλη για να πάρουν τον έλεγχο οι εργάτες.

Σ’ αυτή τη μάχη έχουμε συμπαραστάτη την εργατική τάξη σε όλη την Ευρώπη. Το έδειξαν τα συλλαλητήρια ενάντια στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Αυτό που χρειάζεται είναι το δυνάμωμα της επαναστατικής αριστεράς. Για να παλέψουμε μαζί και για την ανατροπή της Συμφωνίας αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία χωρίς τα βάρη του χρεοκοπημένου καπιταλισμού.

Ψηφίζουμε Όχι, οργανώνουμε τη συνέχεια.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στις μεγάλες εκδηλώσεις για τα Ιουλιανά του 1965. 50 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε τον αγώνα ενάντια στους εκβιαστές και τους συμβιβασμούς.

 


 

Διαβάστε την ανακοίνωση σε μορφή PDF

Κατεβάστε το κείμενο υπογραφών ενάντια στη Συμφωνία