18/3/24 - Οι Ζωές μας Πάνω από τα Κέρδη τους! Να δυναμώσουμε την Αριστερά της ανατροπής! Να μαυρίσουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων στις Ευρωεκλογές!

Οι Ζωές μας Πάνω από τα Κέρδη τους!
Να δυναμώσουμε την Αριστερά της ανατροπής!
Να μαυρίσουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων στις Ευρωεκλογές!

Λιγότερο από ένα χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού ‘23, η οργή της εργατικής τάξης και της νεολαίας πολιορκεί την κυβέρνηση της ΝΔ και διαψεύδει το αφήγημα για την παντοδυναμία της. 

Οι εργατικές απεργίες με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία στην πρώτη γραμμή, με τις πανεργατικές της 28 Φλεβάρη και της 8 Μάρτη να αποτελούν σταθμούς που συνέδεσαν την οργή για τα εγκλήματα των ιδιωτικοποιήσεων και του σεξισμού, τα αγροτικά μπλόκα που συγκρούστηκαν με τις επιθέσεις κυβέρνησης και Ε.Ε. στη ζωή των αγροτών, το μεγάλο κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το πλειοψηφικό ρεύμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις της 16 Μάρτη, είναι απόδειξη ότι καμιά επίθεση της δολοφονικής κυβέρνησης, κανένα έγκλημα αυτού του καταστροφικού συστήματος δεν περνάνε αναπάντητα. 

Με την ορμή αυτών των μαχών μπορούμε να δώσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών: για να μαυρίσουμε αλύπητα την κυβέρνηση που «μπαζώνει» τα εγκλήματα των ιδιωτικοποιήσεων στα Τέμπη και του ρατσισμού στην Πύλο και τη Δαδιά, την κυβέρνηση του «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» που καλύπτει τους βιαστές και στρώνει τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες.   Για να δυναμώσουμε το κίνημα της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος. 

Όλες οι μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, συμπυκνώνονται στο σύνθημα «Οι Ζωές μας Πάνω από τα Κέρδη τους». Ένα σύνθημα που προέρχεται από το αντικαπιταλιστικό κίνημα του Σιάτλ και της Γένοβα και έγινε σημαία του μεγάλου κινήματος ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών. 

Να βάλουμε τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις που δολοφονούν, από τους σιδηρόδρομους μέχρι τα νοσοκομεία. Κάτω τα χέρια από την Υγεία και την Παιδεία, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση για τα αρπακτικά της αγοράς, από τους σιδηρόδρομους μέχρι τις φαρμακευτικές εταιρείες και από τα λιμάνια μέχρι τις τράπεζες.

Η ακρίβεια και η φτώχεια διαλύουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων. Με τις απεργίες μας μπορούμε να σπάσουμε τη λιτότητα, να κερδίσουμε αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι η πραγματική απάντηση στην ακρίβεια, όχι οι κοροϊδίες της κυβέρνησης. 

Η Ε.Ε-Φρούριο του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας δολοφονεί στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της με την κυβέρνηση της ΝΔ στην πρώτη γραμμή, να προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα της Πύλου. Παλεύουμε για σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.  Για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες με τη δύναμη του κινήματος που έβαλε τους ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή, με την έμπνευση των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών διαδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη. 

Παλεύουμε για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση του σεξισμού, των βιαστών, των γυναικοκτονιών, της τρανσφοβίας. Πλήρη δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, φροντίδα ηλικιωμένων), να φύγουν τα βάρη από τις πλάτες των γυναικών, να περάσουν στο κράτος και τους καπιταλιστές. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην έκτρωση. Στη φυλακή οι Μίχοι, οι Λιγνάδηδες, οι δολοφόνοι του Ζακ.

Παλεύουμε ενάντια στην περιβαλλοντική κρίση που σκορπάει την καταστροφή από τη Ρόδο μέχρι τη Θεσσαλία και τον Έβρο, με την κυβέρνηση να τσακίζει κάθε υπηρεσία πρόληψης και αντιμετώπισης. Στοπ στις εξορύξεις, κρατικοποίηση των κερδοσκόπων της ενέργειας. Να αλλάξουμε το σύστημα όχι το κλίμα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι κυβέρνηση πολέμου και στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Είναι συνένοχη στην εθνοκάθαρση και τις μαζικές δολοφονίες του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ στην Γάζα και σ’ ολόκληρη την Παλαιστίνη. Παλεύουμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Όχι όπλα στην Ουκρανία, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα, να κλείσουν οι βάσεις. Λεφτά για την Υγεία και την Παιδεία όχι για εξοπλισμούς! Δεν πολεμάμε για μεγαλύτερες ΑΟΖ! Λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο!

Οι μηχανισμοί της ΕΕ αναπαράγουν και διευρύνουν τις ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, ανάμεσα στο κεφάλαιο και στους εργάτες. Η ρήξη/αποδέσμευση με την ΕΕ και τους «θεσμούς» της είναι απαραίτητο βήμα στο δρόμο για να δικαιωθούν οι εργατικοί αγώνες.

Η μαζική «κοινωνική αντιπολίτευση» είναι υπαρκτή, αλλά χρειάζεται δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά για να νικάει. Ο Κασσελάκης έχει φτάσει τη γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ακραία κατάσταση, αλλά η Νέα Αριστερά επαναλαμβάνει τη στρατηγική που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιέξοδο. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει τα περσινά λάθη, τερματίζοντας τους αγώνες «για να μην εκφυλιστούν». Όλα τα κόμματα του κοινοβουλευτικού δρόμου δίνουν προτεραιότητα στο πόσο καλά θα τα πάνε στις Ευρωεκλογές, υποτιμώντας τη δυναμική του κινήματος που συγκρούεται στους δρόμους.

Η παρέμβαση στις Ευρωεκλογές έχει νόημα μόνο σαν βήμα για ενίσχυση των αγώνων για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή του σάπιου συτήματος που υπηρετεί. Με αυτή την προοπτική να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ενωτική παρέμβαση όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Την Αριστερά που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας να επιβάλλουν το δίκιο τους με τους αγώνες. Την Αριστερά της ανατροπής που δεν ψάχνει συμβιβασμούς με την ΕΕ-φρούριο και τους βρυκόλακές της.

Πάντα γκρεμίζαμε κυβερνήσεις όταν πλημμυρίζαμε τους δρόμους γενικεύοντας την οργή μας ενάντια στους διαχειριστές αυτού του καταστροφικού συστήματος. Γιατί η πραγματική δικαίωση μπορεί να έρθει μόνο παλεύοντας για να πάρει η εργατική τάξη τον έλεγχο της κοινωνίας, για μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα,
18 Μάρτη 2024