Διεθνής Μέρα Δράσης 16 Μάρτη

«Στις 16 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον Πλανήτη για να βάλουμε τέλος στη φρίκη των μαζικών δολοφονιών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο, για να μπει τέλος στο ρατσισμό, στη φασιστική απειλή, για να σταματήσει η σφαγή στη Παλαιστίνη!» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμά της για τη Διεθνής Μέρα Δράσης στις 16 Μάρτη, η ΚΕΕΡΦΑ.

«Είναι ώρα το ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στις 28 Φλεβάρη και περνάει μέσα από την απεργιακή 8 Μάρτη να βγει ξανά στους δρόμους στις 16 Μάρτη για τιμωρηθούν τα ρατσιστικά εγκλήματα και οι μαζικές δολοφονίες της κυβέρνησης, στην Πύλο όπου έπνιξαν 600 πρόσφυγες και στην Δαδιά όπου άφησαν να καούν ζωντανοί 27. 

Καμία συγκάλυψη των εγκλημάτων του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων στα σύνορα! Απαιτούμε την αθώωση των 9 ναυαγών προσφύγων της Πύλου. Απαιτούμε δικαιοσύνη, άσυλο και δικαίωση των οικογενειών των προσφύγων με την τιμωρία του Λιμενικού. Διεκδικούμε νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες χωρίς προϋποθέσεις.  Δεν ξεχνάμε τις φασιστικές δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια, του μετανάστη εργάτη Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη. Δεν ξεχνάμε ότι τα περίστροφα της ΕΛΑΣ σκότωσαν τους Ρομά Κώστα Φραγκούλη, Χρήστο Μιχαλόπουλο και Νίκο Σαμπάνη. Ποτέ ξανά φασισμός!


Συλλαλητήρια 16 Μάρτη

Αθήνα Ομόνοια 3μμ  
Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μ 
Χανιά Πλατεία Αγοράς 12μ 
Βόλος Πλ. Αγίου Νικολάου 12μ 
Ηράκλειο Λιοντάρια 12μ 
Πάτρα Πικετοφορία 21/3  Πλατεία Γεωργίου 6μμ
 

Καλούν: Επιβιώσαντες και συγγενείς θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”, Κοινότητα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων Ελλάδος, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, Κοινότητα Καμερουνέζων στην Ελλάδα, Αιγυπτιακή Κοινότητα, Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδος, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, ΣΦΕΑ-Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974, Αλληλεγγύη για όλους, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, Σωματείο Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Συνελεύσεις καταλήψεων ΠΑΔΑ, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, ΚΕΕΡΦΑ, Διεθνής Αμνηστία. 

Εκατοντάδες είναι οι οργανώσεις, κινήσεις, συλλογικότητες και σωματεία που συντονίζονται σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο για την επιτυχία της Διεθνούς Μέρας Δράσης 16 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού. 

Ανάμεσα στις χώρες όπου έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Αυστρία, η Ιαπωνία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Νότιος Αφρική, η Τυνησία, το Ισπανικό κράτος, η Ιρλανδία.