8 ΜΑΡΤΗ - Απεργία ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, της φτώχειας, του πολέμου

Με κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις γυναικοκτονίες µε άνοδο 187 τοις εκατό σύµφωνα µε την έκθεση της Human Rights Watch! Καθηµερινά έρχεται στην επιφάνεια η βία σε βάρος των γυναικών, οι βιασµοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς. Το ιστορικό σύνθηµα του κινήµατος για την απελευθέρωση των γυναικών «Το σώµα µας µάς ανήκει» µετατρέπεται σε: «το σώµα των γυναικών ανήκει στους βιαστές, στους δολοφόνους, στην αστυνοµία, στην εκκλησία, στα αφεντικά αυτού του συστήµατος».

Η επίθεση σε βάρος των γυναικών είναι ολόπλευρη. Οι γυναίκες είναι πιο κακοπληρωµένες και το χάσµα στους µισθούς µεγαλώνει σύµφωνα µε έρευνα της Α∆Ε∆Υ. Τα νοσοκοµεία, και όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας που έχουν ανάγκη οι γυναίκες, αντιµετωπίζουν τη λεηλασία των ιδιωτικοποιήσεων. Το Έλενα, το ιστορικό νοσοκοµείο των γυναικών, συρρικνώνεται. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη βάζει µπροστά να διαλύσει την δηµόσια ψυχιατρική Υγεία, την ώρα που η κατάθλιψη είναι περίπου 50% πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Οι εργαζόµενες στα νοσοκοµεία, οι ηρωίδες της Υγείας, αντιµετωπίζουν απολύσεις ως συµβασιούχες στα νύχια των εργολάβων που προωθεί ο κάθε Γεωργιάδης.

Αυτές οι επιθέσεις είναι που ανοίγουν το δρόµο στους Μίχους και όλους τους (εκ)βιαστές. Και ο Μητσοτάκης έχει το θράσος να παριστάνει ότι νοιάζεται για τα οµόφυλα ζευγάρια και για την προστασία των παιδιών µε ένα νοµοσχέδιο-κοροϊδία που τα όριά του τα υπαγορεύουν ο Σαµαράς και η ακροδεξιά. Η υποκρισία της κυβέρνησης που υπηρετεί την εκµετάλλευση και την καταπίεση δεν έχει όρια.

Μόνο µε αγώνα µπορούµε να τους σταµατήσουµε! Η 8 Μάρτη, η παγκόσµια µέρα για την απελευθέρωση των γυναικών γίνεται πανεργατική απεργία. Πέρσι τέτοια µέρα γράψαµε ιστορία. Οι γυναίκες µαζί µε τους σιδηροδροµικούς, όλη την εργατική τάξη, πληµµυρίσαµε τους δρόµους πανελλαδικά και ενώσαµε την οργή για τους νεκρούς των Τεµπών µε τον αγώνα ενάντια στη σεξιστική καταπίεση.

Φέτος, µε αποφάσεις της Α∆Ε∆Υ, Εργατικών Κέντρων, της ΠΟΕ∆ΗΝ  και πρωτοβάθµιων σωµατείων από την Υγεία, την Παιδεία, τους ∆ήµους και πολλούς άλλους κλάδους, προχωράµε σε πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη και συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις.

Οι καταλήψεις, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που παλεύουν µε ένα κίνηµα καταλήψεων στις σχολές ενάντια στα σχέδια του Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστήµιων, συζητάνε και αποφασίζουν µέσα από τις συνελεύσεις τους την οργανωµένη  συµµετοχή στην απεργιακή 8 Μάρτη.

Στα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη συµµετέχουνκαι οι οικογένειες των δολοφονηµένων στα Τέµπη. Γυναίκες και άντρες, µητέρες και αδελφοί που έχουν ξεσηκώσει όλο τον κόσµο ενάντια στην κυβέρνηση που συγκαλύπτει το µεγαλύτερο έγκληµα. Ενάντια στην κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και του πολέµου, του ρατσισµού και του σεξισµού.

Σε όλο τον κόσµο, παλεύουµε µαζί µε τα αδέλφια µας στην Παλαιστίνη ενάντια στις σφαγές του Νετανιάχου που έχουν πρώτο θύµα τις γυναίκες και τα παιδιά. Ο Μητσοτάκης παρέα µε τον Μπάιντεν αγκαλιάζουν τον Νετανιάχου και κλιµακώνουν τον πόλεµο από τη Γάζα ως την Υεµένη. Βρίσκουν όµως απέναντί τους το µεγαλύτερο κύµα αντιπολεµικών διαδηλώσεων από το 2003.

Η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη καλεί όλες και όλους να είµαστε στην απεργία και στη συγκέντρωση!

 

Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη
Web: kinisi8m.blogspot.com • email: kinhsh8marth@gmail.com • FB: Κίνηση για µια απεργιακή 8 Μάρτη

Επικοινωνία: 210 5247584, 6996 244515


8 ΜΑΡΤΗ
Απεργιακή συγκέντρωση
Πλ. Κλαυθμώνος 1μμ